hmmm.. apo nak dikatoo

Tuesday, January 17, 2006

luahan rasa i

hmm.. apo nak tulih yerr..(pikir2 sampai pusing kepala)

2 minggu lepas macik start my part time classes.. iskk penattt.. sebab dah lama tak baca buku and tak bangun tido awal.. hehehe.. imagine that i woke up early to go to school but always late to go to work..

hhehehhe.. the most important thing that i want to share is that one day, in between the classes it struck my mind about something that never cross my mind before.. IKHLAS... sejauh mana keikhlasan macik pergi kelas and pergi kerja.. hehehhe.. sendiri mau ingat, sendiri mau tau.. mengikut teori bangun tido macik yg telah ditulis tadi, macik rasa korang buleh laa agak sendiri :)

another thing is sometimes kita tak ter'perasan' the tangible and intangible results and benefits from our action. selalunyer kita akan merungut.. " naper laaa benda ni jadik kat aku, naper laaa tak jadik kat org lain.." well, bukan nak kata org lain, but this kind of thots pon always across my mind. and at that sedetik yg macik terfikir tu, i realize that ALLAH will always gives us apa yg kita PERLU, bukan apa yg kita MAHU.


well, kalo ikut keMAHUan.. macam2 laa manusia macam macik ni nakkan.. heheh. human desire is hard to fulfill. believe it... kenkadang keMAHUan itu telah meng'kabur'kan kePERLUan..

fikir fikirkan laaaa...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home