hmmm.. apo nak dikatoo

Sunday, September 04, 2005

merdeka??

hmm.. sesudah sekian lama macik dah update blog ni, macam tak tau jer apo yg nak ditulih. :D
well, since kita baru jerr sambut MERDEKA on 31 Ogos, skang ni still dlm mood merdeka.

macik tgk on tv pasal sambutan yg begitu gah sekali kata dataran, kl tower, klcc.. wahss ramai giler org. sedeyy tengok pengisian merdeka kita skang ni.. sedeyyy sensangattt.. merdekakah kita?? take a look around and think with an open mind. macik pon bukan laa bagus sangat, tp tengok org melayu yg memenuhkan segala mak nenek konsert membuatkan macik terfikir... ni ker org melayu? semangat melayu dulu kuat, teguh.. sebab tu buleh merdeka. walaupon macik tak laa minat sangat ngan sejarah, tp sesekali kita perlu merenung sejarah, kerana dgn sejarah kita berada di sini.. hari ni Malaysia maju, makmur.. tp, dapat ke anak cucu cicit kita menikmati semua ni kalau bangsa kita dok cenggini jugak.

dalam satu ceramah yg macik penah dengar, 3 S utk org kafir menjatuhkan org islam, SPORT, SEX and SONG. Malaysia negara islam. melihat kepada keadaan kita hari ni.. well, fikirlah sendiri dimana duduknya kita 20 tahun lagi..

iskk.. cam serius giler macik menulih kali ni.. but this is my 1 cent thought. any commment are most welcome. :)

opss.. macik takde laa sambut merdeka reallll nyer, but macik and kenkawan gi main boling. the best part is my fren kalahkan macik and seri dgn sorang lagi.. memang rekod hari merdeka laa.. terrerrrr laa kak.. org yg menang pon tak seglamer akak.. kuengg kuengg kuennggg.. keep it up.. meh kita lawan lagikk.. heheheheheh...

4 Comments:

  • isy..tu ko blum lawan boling dgn aku lagi...muehehe...

    tp btul kn, skrg ni org kafir kt negara kita ni makin kurang ajar. cabar itu cabar ini. siyot btul.

    By Anonymous ky, at 9:07 PM  

  • bagus tul la entry nih! sya suka topik² mcm nih.. cuma certain ppl kdg² lupa dgn asal usul diri. tapi kita takleh nak ubah the whole community.. yg kita blh buat ialah ubah diri kita.. jaga diri kita sendiri.. family kita.. kalau semua org buat mcm tu.. lama2 semua orang akan pandai jaga diri.. masyarakat akan ok.. tak blh kept blamming other ppl!

    akak sorang tu terror main mlm tu hingga mengalahkan makcik linda ni, its either bcoz excited dgn merdeka.. or dpt bola yg sesuai or bcoz dpt main dgn artist mlm tu.. hehehe.. btw, aritu dah invite kawan sya including the artist tu, so lenkali kita main, kita ajak ur fren plak makcik.. si KY ke.. or kawan2 akak plak.. amcam berani?!

    By Anonymous mmber yang seri main bowling malam tu, at 1:41 AM  

  • berani.. heheheh. tp, ky tak dok sini.. ajak kenkawan macik yg lain laaa.. heheh ky, biler nak naik kl?

    By Blogger adleenda, at 6:42 PM  

  • weiii... tolong skit.. aku niii mmg dah semula jadi terrer laaaa... sebenarnya, sebelum ni sajeee jeee tak nak tunjuk skill... kang kata show off plak... hehehee...

    mlm tu baru nak kuarkan semua skill yg ada... setakat nak tunjuk terrer kat korang berdua ni.. apa klassss... ahak ahak ahak..

    tapi mlm tu aku mmg world laa... kalah Mawi world... hehehe... mlm tu bagi can seri ngan Sya.. kalau tak... sian... mau kena mandi bunga 44 hari.. kihkihkihkih...

    By Anonymous azt2603, at 5:37 PM  

Post a Comment

<< Home