hmmm.. apo nak dikatoo

Thursday, September 15, 2005

kematangan.. penampilan? pemikiran?

hmm.. tajuk ni macik dapat masa dengar radio 3 malam lepas masa tgh study System Development nyer subject kat Radio Muzik ( promote laks). best jugak layan radio sesambil baca buku. tajuk ni menarik perhatian macik sbb ramai gaks laa tipon, SMS bagi pendapat.

macik teringat masa macik 2nd year, cuti sem.. dok melangut kat umah jerr laa. then ada laa sorang anak sedara member kakak macik datang umah. boleh ke dia ckp macik umur 16.. hehehhe.. kelakar tull rasa nyer. muda sangatt. agaknyer sbb masa tu macik pakai t-shirt and seluar trek jer budak tu ingat macik ni sekolah lagik.. hahahha.. penampilan tak sama dgn umoq.. susah jugak yer..

melangkah ke alam pekerjaan.. lagik laa org tak caya umoq macik ni dah lebih 25. hehehhe.. masalah penampilan lagik.. kalo tak pon sbb macik awet muda kott.. hehehheheh.. (sendiri mau ingat, sendiri mau perasan). even my eldest sister who is going to be 43 this year pon org tak caya she's already over 40. it is in the family genetics kot.. :)

as for me, i believe kematangan tu bergantung kpd cara seseorg tu menilai sesuatu, dan cara seseorg handle the situation. biasanyer kematangan tu terserlah bila kita ditimpa masalah. kalo setakat penampilan jer gah, isi dalam kosong, buat apa.. betul tak? macam tong kosong.. bunyi kemain kuat.. tapi dalam hampas pon tarak.. hehehhe..

kalo buleh biar laa kematangan kita seiring sejalan dgn kita nyer pemikiran and penampilan. kalo tak, free jer laa kena kutuk. ayat2 biasa : "nampak cam besttttt jer, dot dot dot (ngumpat dah nihss) " hehehe.. bukan kata org lain, macik pon sama jugak..

my life is like an open highway
like frankie said i did it my way
i just want to live while i'm alive
it's my life....

- live life the way u like it -

3 Comments:

  • This comment has been removed by a blog administrator.

    By Anonymous Anonymous, at 2:28 AM  

  • - live life the way u like it - tak blh jgk.. sbb kita ada batas agama & pergaulan.. kalau ikut kepala je susah.. and the most thing to remember is b moderate.. jgn over sgt.. and sgt teruk sgt.. betul semua kena jalan seiring.. penampilan.. kematangan & pemikiran.. jgn sampai salah satu sbb tu.. kita kena kutuk.. well dah besar kan.. sendiri mau ingat and pk.. lgpun kita kena slalu memperbaiki diri kita ke arah kebaikan.. takkan hari semalam nak lbh teruk dari hari ni and esok.. so amacam .. brani?

    By Anonymous sya vogue, at 2:44 AM  

  • This comment has been removed by a blog administrator.

    By Blogger kevinalexander7113, at 5:24 AM  

Post a Comment

<< Home