hmmm.. apo nak dikatoo

Thursday, September 15, 2005

kematangan.. penampilan? pemikiran?

hmm.. tajuk ni macik dapat masa dengar radio 3 malam lepas masa tgh study System Development nyer subject kat Radio Muzik ( promote laks). best jugak layan radio sesambil baca buku. tajuk ni menarik perhatian macik sbb ramai gaks laa tipon, SMS bagi pendapat.

macik teringat masa macik 2nd year, cuti sem.. dok melangut kat umah jerr laa. then ada laa sorang anak sedara member kakak macik datang umah. boleh ke dia ckp macik umur 16.. hehehhe.. kelakar tull rasa nyer. muda sangatt. agaknyer sbb masa tu macik pakai t-shirt and seluar trek jer budak tu ingat macik ni sekolah lagik.. hahahha.. penampilan tak sama dgn umoq.. susah jugak yer..

melangkah ke alam pekerjaan.. lagik laa org tak caya umoq macik ni dah lebih 25. hehehhe.. masalah penampilan lagik.. kalo tak pon sbb macik awet muda kott.. hehehheheh.. (sendiri mau ingat, sendiri mau perasan). even my eldest sister who is going to be 43 this year pon org tak caya she's already over 40. it is in the family genetics kot.. :)

as for me, i believe kematangan tu bergantung kpd cara seseorg tu menilai sesuatu, dan cara seseorg handle the situation. biasanyer kematangan tu terserlah bila kita ditimpa masalah. kalo setakat penampilan jer gah, isi dalam kosong, buat apa.. betul tak? macam tong kosong.. bunyi kemain kuat.. tapi dalam hampas pon tarak.. hehehhe..

kalo buleh biar laa kematangan kita seiring sejalan dgn kita nyer pemikiran and penampilan. kalo tak, free jer laa kena kutuk. ayat2 biasa : "nampak cam besttttt jer, dot dot dot (ngumpat dah nihss) " hehehe.. bukan kata org lain, macik pon sama jugak..

my life is like an open highway
like frankie said i did it my way
i just want to live while i'm alive
it's my life....

- live life the way u like it -

Sunday, September 04, 2005

warisan

this is my favourite patriotic song from Allahyarham Sudirman.


Warisan

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini
( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

MERDEKAAAAA!!!!!!!!

merdeka??

hmm.. sesudah sekian lama macik dah update blog ni, macam tak tau jer apo yg nak ditulih. :D
well, since kita baru jerr sambut MERDEKA on 31 Ogos, skang ni still dlm mood merdeka.

macik tgk on tv pasal sambutan yg begitu gah sekali kata dataran, kl tower, klcc.. wahss ramai giler org. sedeyy tengok pengisian merdeka kita skang ni.. sedeyyy sensangattt.. merdekakah kita?? take a look around and think with an open mind. macik pon bukan laa bagus sangat, tp tengok org melayu yg memenuhkan segala mak nenek konsert membuatkan macik terfikir... ni ker org melayu? semangat melayu dulu kuat, teguh.. sebab tu buleh merdeka. walaupon macik tak laa minat sangat ngan sejarah, tp sesekali kita perlu merenung sejarah, kerana dgn sejarah kita berada di sini.. hari ni Malaysia maju, makmur.. tp, dapat ke anak cucu cicit kita menikmati semua ni kalau bangsa kita dok cenggini jugak.

dalam satu ceramah yg macik penah dengar, 3 S utk org kafir menjatuhkan org islam, SPORT, SEX and SONG. Malaysia negara islam. melihat kepada keadaan kita hari ni.. well, fikirlah sendiri dimana duduknya kita 20 tahun lagi..

iskk.. cam serius giler macik menulih kali ni.. but this is my 1 cent thought. any commment are most welcome. :)

opss.. macik takde laa sambut merdeka reallll nyer, but macik and kenkawan gi main boling. the best part is my fren kalahkan macik and seri dgn sorang lagi.. memang rekod hari merdeka laa.. terrerrrr laa kak.. org yg menang pon tak seglamer akak.. kuengg kuengg kuennggg.. keep it up.. meh kita lawan lagikk.. heheheheheh...