hmmm.. apo nak dikatoo

Wednesday, June 15, 2005

there is always first time for everything

tengok tajuk misti korang takleh nak agak apo yg macik nak tulih kali ni.. well semalam macik
kuar makan with my frens and they suggest this topic for me.


hmm.. citer nyer pasal my fren minat kat sorang doctor kat area umah macik laa.. yg paling
kelakar, siap skodeng that doctor. macik and my other fren siap bagi moral support kat dia..
heheheh.. yer laa, nak kasik support lain memang tak mampu. kasik jer laa moral support.
and then, my fren left a note at the doctor's car. kelakar giler and she keep saying that "
kerja giler.. tak pernah buat tau cenggini " . and so i said that there is always first time
for everything. well, betul tak?? or tak betul?? hehehe..

then skang ni, asik asik sebut nama doctor tu, sket sket doctor... kuengg kuengg kuengggggg

from my own experience, yg penting berani mencuba. tapi kena tengok jugak apa yg nak dicuba.. kalo rasa risiko dari apa yg kita buat tu managable, why not. hidup hanya sekali. live your life to the fullest. macam petikan dialog from 'tentang dia' : " kalau kita cuma ada hari ini, gi mana mas?? "
so, rasanya tak salah mencuba.. tak salah juga untuk buat salah... kannn.. kannn... kannnnnn...

lastly, lagu ni tak berkaitan pon, tapi sebab pagi tadi dengar kat radio nak tulih gak lirik dia....ditujukan khas buat my fren yg perasan dia awek doctor. hehehehehheehh


tanya sama hati apa rasa sayang
adakah tandanya nampak dipandang
kumbang rayu bunga
bulan dan bintangnya
punya tanda tanda hubungan mesra........
( betul tak lirik ni, tahhh )

6 Comments:

  • akum makcik,

    klo ko dh makcik, aku pon kne lah panggil diri aku pakcik. isy...mcam tua sgt je bunyinye.

    wah! semakin maju ek. ingtkn makcik bee-zee, xchklah blog makcik. btul la makcik, there's a 1st time for evrything. tp klo brani mencuba, kne la brani menanggung risiko. anyway, gud luck la wat kwn makcik tu. ckp psl kwn makcik, makcik plak caner?

    By Anonymous pakcik ky, at 9:34 PM  

  • a'kum makcik

    wah best jek duk buat story pasal kita ek..nasib baik kita baca lps projek separuh tahun kita siap dgn jayanya.. kalau tidak.. silap la.. kena bayar royalti ni beb! neway.. thanks la for the moral support. appreciate it. but frank speak.. dah loose interest la kat dia ..*ala makcik pun tahu kan the whole story.. hehehe..

    "kalau kita cuma ada hari ini, gi mana mas?? "-->sbb tu gue agak lu g main bowling mlm tadik jgk.. even gue udah keletihan seminggu berhempas pulas.. neway..i had a gud time lastnite.. arigato..

    p/s ello kasik la lagu best skett.. stakat lagu camtu.. apa kelas! lenkali bg lagu peter pan-khayalan tingkat tinggi tu.. :D

    By Anonymous Bekas Bakal Makwe Dr A*****, at 9:26 PM  

  • semlm mmg enjoy gak laa main bowling eventhg below avg.. hehehe.. takpe... nanti bila dah terror korg tgk leeerrr nanti...

    hanya akak sorg jer gi tak nah tgk Dr A***** tuuu... bekas bakal makwe dia tuuu dah bosan dah nengok.. ari2 tgk... hahahah...

    bilaaa laaa nak dpt menatap wajah Dr Tengku A***** tu.. iisskkhh.. tampan lg bergaya ker Dr tuuu????

    naper plak dah "loose interest" plak??? susah payah kitorg p skodeng mlm2 ari depan klinik tuuu... dok lalu lalang setiap kali blk mkn... tak kan nak give up dah kot??? bak kata org tua2 dulu2 kala.. menyeluk pekasam bior leerr sampai ke pangkal lengan(ketiak leerr tuu... hehehe) so kalau dah terlajak ngorat Dr A***** tuuu boior leerrr sampai kawin.. tak gitu makcik... hahahaha... bleh gak kitog ni nanti tumpang glamor masuk magazine nanti... hahaha..

    haa.. makcik bila plak nyer.. nak akak tolong cari tengku gak keerr.. nak tengku apa?? tengku'juh' @ tengku'rak' nak tak... hahahaha...

    By Anonymous kawan bekas bakal makwe dr a*****, at 11:01 PM  

  • macik carik yg sedap mata memandang jerr... pakcik ky ngata macik yerr.. cam ngata dulang paku serpih jerrr :D

    bekas bakal makwe dr, alaaa ramai lagi dr kat malaysia ni.. over the sea pon adaa... hahhahah..

    kawan bekas bakal makwe dr, alaa.. setakat tengku'rak' and tengku'juh', tanak aaaaaaa

    By Blogger adleenda, at 6:56 PM  

  • aku cam tertarik ngan ko nyer citer kali nih... sbbnye aku pon tengah try something yg aku tak penah terpikir nak buat.. hehehhe... kalau tak cuba tak tahu... yg penting kena berani.. bak kata org .. nak seribu daya.. so gud luck kat kawan ko and harap2 berhasil la usaha dia.. and hopefully usaha aku pon berhasil gakk.. ahakssss... hehhehe..

    -fh-

    By Anonymous Anonymous, at 12:35 AM  

  • hmm dengan ini setelah cuba mengenalinya, timbul pula rasa ketidakinginan kepada lelaki itu. jelasla menunjukkan bahawa tidak semestinya yang indah dipandang mata akan indah juga dihati. *eh apa lak merepek ni..
    anyway, thanks for all the wish.. wish me luck on someone better than him.. hehehe..

    By Anonymous Bekas Bakal Makwe Dr A*****, at 12:40 AM  

Post a Comment

<< Home