hmmm.. apo nak dikatoo

Tuesday, June 21, 2005

kawin????

kenduri, kenduri.. hmm.. asik gi kenduri kawin org jer. yg tak best nyer bile org tanya " bila nak kawin?? " adoiii... soalan cepumas RM sejuta tu. kalau ikut nyer macik ni belum laa tua lagik.. heheheh perasan.. tapi yg pastinyer macik belum kawin lagik laa. ada sorang member macik cakap, macik ni memilih sangat, sebab tu tak kawin lagi.. betul ker macik ni pemilih?? a question that keep lingering in my mind..

well, macik rasa kita kena tanya diri sendiri. bersedia tak nak pikul tanggungjawab. dalam hidup ni tanggungjawab banyak dan sanggup ke pasangan kita nak berkongsi tanggungjawab kita tu. maybe sebab dok pikir lagu tu laaa macik tak kawin lagik.. hehehehhe.. tu belum masuk bab nak jaga hati, perasaan, penyesuaian etc etc bla bla bla..

maybe i am choosy, but i am not willing to gamble my happiness. masa member macik cakap macik ni memilih, well i answered him that i will only get married once. and of course i have to be very choosy. :D yer laa, nak hidup bersama, mati pon kalo buleh bersama jugak. takkan nak main tangkap muat jer. betul tak?? lagipon there are a lot of fish in the sea.. betul ke nihss??men are like the parking lots, the good one has been taken. kuenggg kuenggg kuennngggg.. ( macam ayat org frust jer).. hehehheheh

bak kata my fren yg baru kawin last 2 week, masa macik tanya dia why she choose to marry her husband? and my fren said, dia rasa comfortable with him. hmmm.. tak susah kott nak menambat hati perempuan nihsss... :D 'selamat pengantin baru Ros'

tetiba teringat lagu raja ema, ditujukan khas buat macik dan kenkawan macik yg belum kawin..:)

angan angan jejaka pilihan hati
punyai personaliti segak tinggi

cari cari tunggu tunggu
masih belum bertemu
hari hari yg berlalu
meningkat usiaku

pilih pasangan
memang tak mudah
asyik berangan
tak jadi nyata
:D

2 Comments:

  • "eh ada rupa, ada keja baik.. belajar tinggi.. pandai masak.. takkan la takde sapa¬≤.. MEMILIH sangat kot.."
    tu ayat biasa yg sya slalu dpt. org ckp soklan cepuCEmas tu.. hehe! sya senyum je kalau org tanya tapi dalam hati Tuhan aje yang tahu. mmg Tuhan je yang tahu apa yg kita rasa n alami. some ppl mmg hanya pandai CAKAP.. diorg tak rasa.. tak alami.. so rilek jela!
    * kita hanya blh usaha.. and doa.. the rest, kan tu keja Tuhan. sapa kita nak lawan ketentuanNYA

    By Anonymous sya vogue, at 12:52 AM  

  • best plak aku baca posting ko ni. rilex je. ada esok ada lah.

    By Blogger imzadle, at 2:11 AM  

Post a Comment

<< Home