hmmm.. apo nak dikatoo

Tuesday, June 21, 2005

kawin????

kenduri, kenduri.. hmm.. asik gi kenduri kawin org jer. yg tak best nyer bile org tanya " bila nak kawin?? " adoiii... soalan cepumas RM sejuta tu. kalau ikut nyer macik ni belum laa tua lagik.. heheheh perasan.. tapi yg pastinyer macik belum kawin lagik laa. ada sorang member macik cakap, macik ni memilih sangat, sebab tu tak kawin lagi.. betul ker macik ni pemilih?? a question that keep lingering in my mind..

well, macik rasa kita kena tanya diri sendiri. bersedia tak nak pikul tanggungjawab. dalam hidup ni tanggungjawab banyak dan sanggup ke pasangan kita nak berkongsi tanggungjawab kita tu. maybe sebab dok pikir lagu tu laaa macik tak kawin lagik.. hehehehhe.. tu belum masuk bab nak jaga hati, perasaan, penyesuaian etc etc bla bla bla..

maybe i am choosy, but i am not willing to gamble my happiness. masa member macik cakap macik ni memilih, well i answered him that i will only get married once. and of course i have to be very choosy. :D yer laa, nak hidup bersama, mati pon kalo buleh bersama jugak. takkan nak main tangkap muat jer. betul tak?? lagipon there are a lot of fish in the sea.. betul ke nihss??men are like the parking lots, the good one has been taken. kuenggg kuenggg kuennngggg.. ( macam ayat org frust jer).. hehehheheh

bak kata my fren yg baru kawin last 2 week, masa macik tanya dia why she choose to marry her husband? and my fren said, dia rasa comfortable with him. hmmm.. tak susah kott nak menambat hati perempuan nihsss... :D 'selamat pengantin baru Ros'

tetiba teringat lagu raja ema, ditujukan khas buat macik dan kenkawan macik yg belum kawin..:)

angan angan jejaka pilihan hati
punyai personaliti segak tinggi

cari cari tunggu tunggu
masih belum bertemu
hari hari yg berlalu
meningkat usiaku

pilih pasangan
memang tak mudah
asyik berangan
tak jadi nyata
:D

Wednesday, June 15, 2005

there is always first time for everything

tengok tajuk misti korang takleh nak agak apo yg macik nak tulih kali ni.. well semalam macik
kuar makan with my frens and they suggest this topic for me.


hmm.. citer nyer pasal my fren minat kat sorang doctor kat area umah macik laa.. yg paling
kelakar, siap skodeng that doctor. macik and my other fren siap bagi moral support kat dia..
heheheh.. yer laa, nak kasik support lain memang tak mampu. kasik jer laa moral support.
and then, my fren left a note at the doctor's car. kelakar giler and she keep saying that "
kerja giler.. tak pernah buat tau cenggini " . and so i said that there is always first time
for everything. well, betul tak?? or tak betul?? hehehe..

then skang ni, asik asik sebut nama doctor tu, sket sket doctor... kuengg kuengg kuengggggg

from my own experience, yg penting berani mencuba. tapi kena tengok jugak apa yg nak dicuba.. kalo rasa risiko dari apa yg kita buat tu managable, why not. hidup hanya sekali. live your life to the fullest. macam petikan dialog from 'tentang dia' : " kalau kita cuma ada hari ini, gi mana mas?? "
so, rasanya tak salah mencuba.. tak salah juga untuk buat salah... kannn.. kannn... kannnnnn...

lastly, lagu ni tak berkaitan pon, tapi sebab pagi tadi dengar kat radio nak tulih gak lirik dia....ditujukan khas buat my fren yg perasan dia awek doctor. hehehehehheehh


tanya sama hati apa rasa sayang
adakah tandanya nampak dipandang
kumbang rayu bunga
bulan dan bintangnya
punya tanda tanda hubungan mesra........
( betul tak lirik ni, tahhh )

Wednesday, June 08, 2005

thanx kenkawan

wahss... cam tak caya pulak ramai yg tgk blog linda. nway thank you very much.. bersemangat nak nulih lagi.. kuengg kueennnggg kueennngggg

hmm.. apo yg nak ditulih hari ni.. kalo ikut kije, memang banyak. provisioning nyer kije ni tiap tiap hari pon tak abis..

last week macik kena sakit perut yg best gilerrr... baper kali tah masuk toilet, dah lost count dah.. masa sakit cenggitu laa macik rasa berterima kasih sangatttt dgn kakak macik yg jaga macik. she's the BEST.

masa kita sakit or susah, masa tu laa buleh kenal saper member, saper kawan, saper lawan, saper yg buat dekkkk jer. hmm... kalo ikut nyer, masa sakit laa kita akan menghargai masa kita tak sakit.. sebab masa tak sakit buleh makan yg best2.. tekak pon laju jerrr terima makanan. masa sakit, semua benda pon tanak ... tekak tak leh terima..

lastly, ingatlah dan hargailah 5 perkara sebelum datang 5 perkara

sihat sebelum sakit
kaya sebelum miskin
rehat sebelum sibuk
muda sebelum tua
HIDUP SEBELUM MATIIIII

Tuesday, June 07, 2005

horrible week

hmm... first time tulis pon dah pasal horrible... tapi this is a terrible week, a problem after another which impact my job greatly and people keep calling like never ending . and i feel like screaminggggg and dashing my handphone to the office wall.. but then , my handphone is my phone, my one and only phone :) not the company subsidi... so, tak jadi nak lempar.

thinking back, most of us misti dah penah rasa terrible, tak suka.. especially kalo nak stay back late at the office, sensorang laks tu... tensennnnnnn... well, that was what happened to me last weekend.. macam takde life jer rasanyer. i got two complimentary coupon to be redeemed for Star Wars movie, tapi takde masa lagiiii nak pegi tengok.. at GSC laks tu.. malas nyer nak kena pegi midvalley.. macam rugi jerr kan..

arrrrgghhhh... malas dah nak tulih pasal kije... buat sakit ati jer... hari ni pon lom tentu balik kul baper.. hmmm.. apo nak dikatoooo... cenggini laaa kije macik.... uwaaaa.. uwaaaaa